آموزشی

عسل با موم بخریم یا بدون موم؟

راهنمای خرید عسل

عسل چیست؟

عسل قندی طبیعی است که در اثر فعالیت زنبورها طی گردافشانی گل‌ها و درختان به وجود می‌آید. تا حدودی همه خواص درمانی عسل را می‌دانیم؛ علت درمانی بودن آن وجود ساختارهای قندی طبیعی، ویتامین‌های A,B1,B2,C و ریزمغذی می‌باشد. عسل خواص متعددی دارد که خواص ضد میکروبی و ضد سرطان بودن همیشه مورد بررسی قرار گرفته است. عسل درون خانه‌های شش ضلعی که موم نام دارد ذخیره می‌شود. طبیعی بودن عسل را از روی رنگ و بو می‌توان تشخیص داد که بستگی به نوع گلی که گرده‌افشانی کرده ممکن است از زرد به قهوه‌ای متغیر باشد. برای اطلاعات کافی در رابطه با راهنمای خرید عسل تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

زنبور حدود هفت کیلو عسل را مصرف می‌کند تا یک کیلوگرم موم تولید کند. موم زنبور محافظ خوبی برای لارو و نگه‌داری عسل می‌باشد. به علت هزینه‌بر بودن و زمان‌بر بودن ساخت موم، زنبورداران بارها از همان شان(موم) استفاده می‌کنند.  عسل به علت خاصیت ضد میکروبی هرگز آلوده نمی‌شود اما موم ممکن است در اثر آلودگی‌های محیطی و میکروبی آلوده شود.

موم عسل چگونه به وجود می‌آید؟

سن زنبور کارگر بین پانزده ‌تا بیست ‌روز  می‌باشد؛ جوان بودن زنبور برای ساختن موم مستحکم بسیار مهم است، غده‌هایی که در زیر شکم زنبور کارگر وجود دارد، هشت غده تولید کننده موم است که موقع کندو سازی زنبور شهد گل و عسل را می‌خورد و از زیر شکم ماده‌ای تولید می‌کند که چرب بوده و از اسیدهای چرب زنجیر ساخته شده که در بدن انسان و سایر موجودات قابل هضم نیست. ساخت موم هزینه‌بر و زمان‌بر است پس فروش موم برای زنبورداران صرفه اقتصادی ندارد.

زنبورداران برای توجیه اقتصادی از دو روش استفاده می‌کنند:

  1. دستگاه موم‌ساز مصنوعی

از دستگاه موم‌ساز مصنوعی استفاده می‌کنند به این روش که آن را همراه با پارافین صنعتی مخلوط می‌کنند و داخل غالب شان (موم‌سازی) می‌گذارند. پارافین موجود برای دستگاه گوارش مشکلاتی به وجود می‌آورد.

 

  1. شربت غلیظ گلوکز و پارافین

بجای عسل و شهد گل محلول غلیظ گلوکز و پارافین را در اختیار زنبور قرار می‌دهند تا موم‌سازی کند.

تحقیقات علمی درباره موم زنبور

موم زنبور ماده‌ای جامد بی رنگ و بی ‌بو است به علت ساختار پیچیده اسید چرب در ساختمان خود باعث استحکام در دیواره کندوی عسل شده است. موم حکم بتن و اسکلت در ساختمان‌سازی کندو را دارد و فضایی ایمنی را برای رشد لاروها را به وجود می‌آورد. موم طبعی گرم دارد و در گذشته برای درمان بیماری‌های ریوی مثل برونشیت و زکام و سرماخوردگی و عفونت دهان و زخم‌ها و تاول‌ها استفاده می‌شده است. پژوهشگران آمریکایی برای پاک‌سازی عفونت مجرای حلق و بینی و استحکام بافت لثه، جویدن موم عسل را به علت جذب میکروب در موم توصیه می‌کنند.

سال‌ها پیش از کشف موم‌های نفتی از موم عسل برای صنعت رنگ، شمع‌سازی، ساخت قالب فلزات، جواهرسازی و. . . استفاده می‌کردند. در حال حاضر برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و لثه از موم استفاده می‌کنند . محصولات آرایشی و بهداشتی برای کرم‌های شب و روز و کرم‌های ضد ترک و زیبایی از موم استفاده می‌شود البته باید دقت کرد که کرم‌های ارزان قیمت ممکن است دارای پارافین باشد که برای پوست مخرب است.

 

راهنمای خرید عسل

خواص موم عسل

به علت خاصیت چسبندگی موم عسل به بیمارانی که زخم معده دارند توصیه می‌شود مقداری موم عسل میل کنند؛ بر روی زخم‌های معده موم می‌چسبد و درد را کاهش می‌دهد. موم عسل، آب‌گریز است و همین عامل بسیار خوبی برای رفع ترک‌های پوستی است، ماسکی مناسب برای پوست‌های خشک و برق لب طبیعی است. از موم عسل می‌توان به‌عنوان آدامس طبیعی استفاده کرد که باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان می‌شود. خاصیت ضد التهابی و ضد حساسیت در موم عسل باعث می‌شود بیشتر به‌صورت موضعی بر روی پوست استفاده شود. طی تحقیقاتی که انجام شده موم عسل بهتر است به‌صورت موضعی استفاده شود.

ممنوعیت راهنمای خرید عسل در مصرف خوراکی موم زنبور

دلایل قانع کننده‌ای وجود دارد که موم زنبور را مصرف نکنید:

  1. انسان و سایر موجودات آنزیمی که بتواند موم زنبور را تجزیه کنند ندارد در نتیجه مصرف موم زنبور توصیه نمی‌شود.
  2. ممکن است آلودگی داشته باشد برای سالم ماندن لاروها زنبورداران آن‌ها را سم‌پاشی می‌کنند که موم زنبور به‌راحتی سم را جذب می‌کند.
  3. موم مصنوعی بسیار خطرناک است؛ تشخیص دادن موم طبیعی از مصنوعی بسیار دشوار است پس پارافین صنعتی موجود در موم مصنوعی بسیار خطرناک است.
  4. خاصیت چسبندگی موم زنبور باعث مشکلات گوارشی مثل ایجاد دل درد و حالت تهوع و سنگینی می‌شود.
  5. مقرون‌به‌صرفه نیست، شما قیمتی که پرداخت می‌کنید برای مصرف عسل همراه با موم است درحالی که موم زنبور بدون جذب دفع می‌شود در نتیجه عسل کمتری دریافت می‌کنید.

سخن آخر در رابطه با راهنمای خرید عسل شناسنامه دار

عسل شیرینی پر طرفداری بین ما ایرانی‌هاست و خواص فوق‌العاده‌ای دارد اما بهتر از نکاتی را برای تهیه عسل در نظر بگیرید:

  1. از افرادی خرید کنید که مطمئن هستند و عسل تقلبی و بدون مارک تهیه نکنید.
  2. رنگ عسل از زرد تا قهوه‌ای متغیر است و بستگی به شهد گل مصرفی دارد و شکرک زدن دلیل بر تقلبی ‌بودن عسل نیست.
  3. سعی کنید موم عسل را نخرید چون بدون تجزیه و جذب در دستگاه گوارش دفع می‌شود و انرژی برای بدن فراهم نمی‌کند.
  4. بهترین عسل از جمله: عسل گون، آویشن، مرکبات و آویشن است که با شناخت طبع بدنی خود می‌توانید تهیه کنید که ممکن است در سرتاسر ایران وجود داشته باشد.
  5. غلظت عسل؛ هرچقدر عسل غلیظ‌تر باشد میزان آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و ریز مغذی موجود در آن بیشتر است.

مجموعه عسل و موم فردوس با داشتن ۳۰ سال تجربه در حوزۀ تولید، تصفیه، بسته‌بندی موم زنبور و فروش عسل مرغوب و اصل در تلاش است تا بهترین محصولات موم زنبور عسل را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب به دست هم‌وطنانمان عزیز در سراسر کشور برساند. به همین منظور این مجموعه فروشگاه اینترنتی خود را جهت سفارش و خرید آسان مشتریان عزیز راه‌اندازی کردیم تا بتوانیم راحت‌تر با هم در ارتباط باشیم. همچنین کاربران محترم جهت آشنایی بیشتر می‌توانند از طریق پیج اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
هدف مجموعه عسل و موم فردوس معرفی و تولید محصولات و ملزومات موم زنبور عسل و خواص ثابت‌شده آن‌ها و فراهم نمودن امکان خرید بی‌دغدغه با اطمینان خاطر این محصولات برای خریداران محترم می‌باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =